Роз’яснення щодо рахунку за електроенергію



ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» надає роз’яснення щодо даних розміщених в рахунках за електричну енергію.

Рахунок містить таку інформацію:

  1. Розрахунковий період;
  2. Особовий рахунок;
  3. Заборгованість на початок періоду. В наведеному прикладі – це сума 157,20.УВАГА! У разі наявності переплати в рахунку зазначається сума зі знаком «мінус».
  4. Покази лічильника, що використані для розрахунку обсягу споживання на кінець та початок розрахункового періоду. Вказуються показники, які споживач повідомив. Якщо показання не передані, то вказуються показання, розраховані виходячи із середньомісячного споживання попередніх періодів.
  5. Різниця між показаннями на початок та на кінець розрахункового періоду, обсяг електроенергії спожитий за місяць)
  6.  Нараховано (за розрахунковий період) – сума до сплати нараховується виходячи з обсягу, спожитого за розрахунковий місяць помноженого на діючий тариф (за блоками споживання). В наведеному прикладі – це сума 199,2.
  7.  В даному прикладі сума переплати становить 751,07 і вказана зі знаком «мінус». Отже, 157,2 ( заборгованість станом на початок періоду)+199,2 (сума нарахування за обсяг спожитої електроенергії за місяць) – 1107,47( оплата споживачем протягом розрахункового періоду) = -751,07 (переплата станом на вказану дату).   

Шановні споживачі. Електронні платіжки доступні після 7 числа кожного місяця в «Особистих кабінетах» на сайті ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія». Для зручності Ви можете їх переглянути, завантажити і роздрукувати.

Не чекайте паперових платіжок, з метою охорони навколишнього середовища користуйтесь онлайн-сервісом «Особистого кабінету» та сплачуйте вчасно за спожиту електричну енергію.

Відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, розрахунок за спожиту електроенергію необхідно здійснювати не пізніше 20 числа наступного місяця.

Особистий

кабінет

Показники