Гуртожитки Нової Каховки заборгували вже понад 3 мільйони гривень



Чергові перемовини відбулися 10 лютого між представниками «Херсонської обласної енергопостачальної компанії», Херсонської обласної державної адміністрації та місцевої влади м.Нова Каховка з приводу припинення енергопостачання до об’єктів комунального підприємства «Новокаховський гуртожиток».

Нагадаємо, що з 7 лютого розпочалося повторне відключення гуртожитків, які знаходяться на балансі комунального підприємства, за наявні борги за попередні періоди, які станом на 7 лютого сягнули більше 3 мільйонів гривень. 

І це попри те, що вже існувала гарантійна домовленість між владою, комунальниками і енергетиками про обов’язкове погашення заборгованості до 26 січня поточного року. Але ніяких конкретних дій вжито не було.

Зустріч проходила емоційно та напружено. На цьому засіданні кожна сторона висловила свою позицію та намагалися знайти компромісне рішення.

Заступник директора ТОВ "ХОЕК» Світлана Мітюк зазначила, що подальше накопичення неплатежів не припустимо. До закінчення опалювального сезону, враховуючи поточні об’єми споживання електричної енергії, сума боргу сягатиме біля 5 мільйонів гривень. А це призведе до негативних наслідків. Енергопостачальник розуміє соціальну важливість об’єкту, тому завжди йде на компроміс. Але в цій ситуації Товариство терпить мільйонні збитки.

В свою чергу, перший заступник Новокаховського міського голови Леонід Чурсинов запевнив, що 25 лютого відбудеться сесія міської ради, на якій буде вирішене питання фінансової підтримки комунального підприємства «Новокаховський гуртожиток» у сумі 2 мільйони гривень на оплату заборгованості за спожиту електричну енергію.

Адміністрація ТОВ «ХОЕК» очікує на виконання взятих на себе зобов’язань під час зібрання з боку міської влади Нової Каховки про погашення заборгованості та рекомендує налагодити контроль за господарською та фінансовою діяльністю КП «Новокаховський гуртожиток».

Інакше чергового відключення не уникнути. Але тут вже, як то кажуть, м’яч на стороні комунальників та влади.

JPG

Особистий

кабінет

Показники